Finlanders-muusikko sai sulkapallon silmäänsä: ”Onneksi menin paikalliselle asiantuntijalle!”

Kari Lehtomäki, Finlanders
Finlandersin Kari "Kunu" Lehtomäki sai apua SIlmäoptikot Palmulta.

Elämä on yllätyksiä täynnä. Finlanders-muusikko Kari ”Kunu” Lehtomäki oli tavalliseen tapaan pelaamassa sulkapalloa, kun sattui onnettomuus: huimasta lähtönopeudesta tunnettu sulka paiskautui vauhdilla muusikon silmään.

-Vanhojen partojen sulkapallomatsissakin voi käydä näin. Normaalisti käytän laseja, mutta en sulkapallossa. Se sulka tuli suoraan silmään ja lujaa, Lehtomäki muistelee.

Hän kärvisteli kipeän silmänsä kanssa ja jatkoi pelaamista. Hän jatkoi muutenkin normaalisti: starttasi autonsa kohti keikkapaikkakuntia ja taas takaisin kotiseudulle.

-Väsymyspäiten silmä alkoi tuottaa minulle ongelmia autolla ajellessani. Koin välähdyksiä. Ihan kuin joku olisi ajanut lujaa ohitseni, mutta ei siellä tiellä silloin muita ollut.

”Kunu” päätti kääntyä tutun asiantuntijan puoleen. Raumalaisoptikko Pekka Palmu vilkaisi muusikon silmää ja oivalsi heti, mistä on kyse.

-Pekka huolestui ja alkoi järjestellä minulle apua välittömästi. Oli viikonloppu, keikka tulossa ja lääkäriä vaikea saada nopeasti. On pikkukaupungin etuja, että tuttu asiantuntija on lähellä ja pystyy auttamaan, Lehtomäki kiittelee Silmäoptikot Palmua.

Palmun asiantuntemuksen ja kontaktien avulla Lehtomäelle järjestyi lääkäri ennen viikonlopun keikkaa.

-Olen erittäin kiitollinen, että Pekka järjesteli homman kuntoon kovalla tohinalla, Lehtomäki huokailee.

On pikkukaupungin etuja, että tuttu asiantuntija on lähellä ja pystyy auttamaan

Mikä oli tarinan opetus?

-Ehdottomasti se, että puutu ongelmaan ajoissa. Ilman nopeaa avunsaantia olisin ollut seuraavana iltana soittamassa ja pakkolomasta olisi voinut tulla erittäin pitkä. Nyt selvisin parin viikon tauolla soittohommista.

Nyt kun silmä on taas kunnossa, Finlanders-muusikon kelpaa keskittyä pian alkavaan Iloinen Joulukonsertti -kiertueeseen, jonka toteutuksesta vastaavat Finlanders ja 7 seinähullua veljestä. Konsertin luvataan antavan hilpeää helpotusta joulujännitykseen jo kahdennentoista kerran. Kiertue starttaa Härmän kylpylästä 25.11. ja pysähtyy Rauma-saliin 1.12.

Bändiltä ilmestyy konserttikiertueen kunniaksi joululevy, jota on odotettu kaksi vuotta. Sen luvataan sisältävän tunnelmallisia balladeja, menevää svengiä, ja hauskoja, suorastaan hulvattomiakin numeroita.

Kari Lehtomäki ei osaa vielä sanoa, milloin Finlandersilta on luvassa muuta kuin joulumusiikkia. Musamarkkinoiden muutos pakottaa aina miettimään tarkasti pitkäsoiton julkaisemisen mielekkyyttä.

-Uutta Finlanders-levyä kysellään, mutta markkina on nyt sellainen, että pitkäsoiton tekeminen saattaa mennä kankkulan kaivoon. Ehkä pitää alkaa vääntää sinkkua. Asia on vielä mietinnässä, mutta joka tapauksessa on tärkeää, että bändiltä tulee uutta materiaalia tasaiseen tahtiin, ”Kunu” sanoo.

FAKTA: Kari Lehtomäki
Kari ”Kunu” Lehtomäki on raumalainen muusikko, joka soittaa suositussa Finlanders-yhtyeessä trumpettia ja laulaa. Lehtomäki muistetaan joissain yhteyksissä jopa musiikkia paremmin The Joulukalenteri -tv-sarjasta, joka valmistui 1997. Hän näytteli The Joulukalenterissa Toivo-tonttua ja Pentti Niekseniä.

www.silmaoptikot.fi

(Artikkelin kuva: MotoparkCC BY-SA 4.0)