Ammattilainen auttaa oikean kehyksen ja linssin valinnassa

Kehyksen valinnassa on tärkeää, että asiantuntija katsoo kehyksen istuvuutta kasvoille sekä sopivuutta linssien voimakkuuksiin nähden. Silmäoptikot Palmulla on aina paikalla kehysmuodin asiantuntija, joka auttaa asiakasta. 

Kaikki kehyksemme ovat yksittäiskappaleita, ja voimme tilata meillä myytävistä merkeistä kaikki olemassa olevat koot ja värit. Eli jos tykästyy tiettyyn kehykseen, mutta koko tai väri ei ole sopiva, voimme tilata sopivan koon, värin ja mallin yhdistelmän mahdollisuuksien mukaan.

Kehysten materiaaleissa on myös runsaasti valinnanvaraa. Erilaisia metalliseoksia on lukuisia, ja titaanikehykset sopivat myös nikkeliallergikolle. Kehyksissä muovikin on pääsääntöisesti korvattu kasvipohjaisella ja kierrätettävällä puuvilla-asetaatilla.

Ennen kehyksen valintaa kannattaa pohtia itselle sopiva budjetti, sillä valikoimassamme on runsaasti erihintaisia kehyksiä sekä linssejä. Myymme vain laadukkaita merkkikehyksiä, mutta niissäkin on laaja hintahaarukka. Asiantunteva henkilökuntamme osaakin suositella jokaiseen budjettiin aina sopivinta tuotetta. 

Kun kehys on selvillä, mietitään seuraavaksi asiakkaan tarpeisiin ja voimakkuuksiin sopiva linssiratkaisu. Linssimme tulevat pääasiassa ranskalaiselta Essilorilta, jonka valikoimassa on paljon erilaisia linssejä, materiaaleja, pinnoitteita, värejä ja ominaisuuksia. Asiantuntijamme rooli on yhdessä asiakkaan kanssa löytää paras vaihtoehto. 

Linsseihin on saatavilla runsaasti monia mukavuutta lisääviä ominaisuuksia, joista heijastamattomuus on meillä vakiona. Linssejä saa myös likaa hylkivänä, erivärisinä, vaihtuvavärisinä tai peilipintaisina. Nämä erityisominaisuudet ovat vuosien saatossa kehittyneet todella paljon, ja esimerkiksi tummuvat linssit vaihtavat tummuutta nykyään nopeasti. Rahalla saa ja hevosella pääsee, eli erityisherkut maksavat tietysti vähän enemmän kuin peruslinssit.

Jos mahdollista, niin eri käyttötarkoituksiin olisi hyvä olla omat lasit. Esimerkiksi lähityöskentely tai harrastukset voivat vaatia linsseiltä erilaisia ominaisuuksia. Meiltä saat vaikkapa golflasit, biljardilasit sekä uimalasit vahvuuksilla. On myös kätevää olla omat lasit arkeen ja juhlaan. Eihän korkkareillakaan mennä metsään tai saappailla juhliin…

Kun kehys ja linssit on valittu, lasketaan ja sovitaan laseille hinta. Meillä voi maksaa myös osamaksulla.

Tarkalla mitoituksella yksilölliset linssit

Lopuksi tulevat linssit vielä mitoitetaan käyttäjälleen juuri oikeanlaisiksi. Silmäteräväli mitataan pupillometrillä ja moniteholaseissa myös rajan korkeus piirretään linsseihin, jotta linssin näköalueet tulevat oikeaan kohtaan kehyksessä. 

Käytämme mitoituksessa yleensä Visioffice-tekniikkaa, joka mahdollistaa todella yksilöllisen ja tarkan linssin valmistuksen. Laitteella saadaan mitattua, miten kehys istuu käyttäjänsä kasvoilla. Tekniikka mittaa mm. kaltevuuskulman, kaarevuuden sekä eyecode-mitan ja myös johtavan silmän. Eyecode on mitta tulevan linssin takapinnasta silmän sisällä olevaan kuvan kääntöpisteeseen. Nämä mitat vaikuttavat paljon ihan siihen, miten voimakkuus rakennetaan tulevaan linssiin. Optometristi tarkistaa tärkeimmät mitat vielä laitemittauksen jälkeen. Mitä enemmän eri mittoja otetaan, sitä yksilöllisempi linssi voidaan tehdä ja se vaikuttaa paljon tietenkin myös itse näkemiseen.

Kun mitat on otettu, keskustellaan asiakkaan kanssa lasien toimitusaikataulusta, mahdollisesta maksuajasta sekä sovitaan tapa, jolla lasien valmistumisesta ilmoitetaan asiakkaalle. Tavallisesti toimitusaika on viikosta kahteen viikkoon. Tästä alkaakin kutkuttava odotus ja meidän työmme jatkuu linssien parissa.

Liittyvät avainsanat kehysten valinta