Essi Wuorela Silmäoptikoiden asiakkaana

Kuvat Essi Miettinen

Laulaja Essi Wuorelaa ei ehkä ole totuttu näkemään lavalla silmälaseissa, mutta arjessa hän käyttää silmälaseja päivittäin, aamusta iltaan. Helsingissä asuva Essi on hankkinut sekä silmälasinsa että aurinkolasinsa Raumalta, Silmäoptikot Palmulta. Tapasimme hänet Helsingin uudessa kirjastossa Oodissa ja kysyimme, miksi hän päätyi lähtemään Suomen suurimmasta kaupungista hakemaan silmälasinsa juuri Raumalta.

– Kun lähdin tutkimaan missä minua voitaisiin auttaa, Palmun liike nousi esiin. Heidän toimintansa perustuu nimen omaan asiakaslähtöiseen tekemiseen, ja sen kokee ja tuntee heidän asiakkaanaan. Tähän kiinnitin minäkin heti huomiota ja tuntui, että nyt olen hyvissä käsissä. Minulle on tärkeää, että tulen asiakkaana kohdatuksi ja todella kuulluksi. Minulla on jokseenkin haastavat silmät, koska olen taipuvainen migreeniin ja Silmäoptikoiden osaaminen ja tietotaito vakuutti minut näkemiseen liittyvissä asioissa, Essi kertoo.

Essin migreeniin löytyi apua erikoislinsseistä, jotka poistavat sinistä valoa, esimerkiksi tietokoneen ja mobiililaitteiden ruutua katsottaessa.

Liikkeessä on myös todella monipuolinen kehysvalikoima ja kehysmerkeissä löytyy moneen makuun.

– He ovat osanneet löytää ja ehdottaa kehyksiä, joita ei ehkä itse olisi osannut valita, mutta jotka sopivat täydellisesti. Olen ollut äärettömän tyytyväinen sekä aurinkolaseihini että silmälaseihin. Taidan tarvita näiden lisäksi vielä värikkäät taiteilijalasit, Essi nauraa.

Rauma on vetovoimainen kaupunki tutustua myös muuten. Optikolla käymisen lisäksi Raumalla on paljon nähtävää.

– Raumalla on ihana käydä myös sen tunnelman takia. Se tarjoaa paljon nähtävää, esimerkiksi kauniin vanhan puutalomiljöön kivijalkaliikkeineen ja kahviloineen. Palmun liikekin sijaitsee Vanhassa Raumassa, ja vanhan talon tunnelma on ainutlaatuinen kokemus liikkeessä asioidessa. Mikä sen mukavampaa, kuin nauttia uniikista ympäristöstä ja samalla saada näköasiat kuntoon, Essi sanoo.

Kauempaa tulevilla on Silmäoptikot Palmulla käydessään apu tarvittaessa myös lähellä. Yrittäjä ja optometristi Pekka Palmu kertoo silmälasien säätämisen ja korjaamisen olevan mahdollista myös muissa liikkeissä.

– Meillä on laaja verkosto yhteistyökumppaneita ympäri Suomen. Jos meiltä ostetut silmälasit kaipaavat säätämistä tai vaikkapa uusia nenätalloja, saat meidän kautta tiedon, missä Sinua lähellä olevassa optikkoliikkeessä voit käydä silmälasisi huollattamassa. Lasit voidaan myös lähettää meille tarvittaessa korjattaviksi. Lähtökohtamme on, että asiakkaasta ja hänen tarpeistaan huolehditaan.