GOLFARIN TÄRKEIN AISTI

Golfarin tärkein aisti? – Näkö tietenkin!

Paras näkö kentälle Silmäoptikot Palmun Elinan, Pekan, Tuulian ja Sallan avulla

Kun laji on niinkin paljon näöstä riippuvainen kuin golf, ei tavallinen näöntarkastus anna tarvittavaa tietoa. “Siksi meillä tehdään näöntutkimukset aina huomioiden asiakkaan harrastukset ja erityiset näkötarpeet” perustelee Elina Paturi. Golf-näöntutkimuksissa painotetaan optimaalista kaukonäköä ja otetaan huomioon silmien yhteistoiminta, jotta etäisyysnäkö toimii parhaalla mahdollisella tavalla. Lähinäköä määritettäessä huomioidaan etäisyys palloon ja katseen vaivaton siirto pallosta viheriölle ja takaisin. Tarpeen mukaan myös värinäkö tutkitaan.

“Onpa uskomattoman hieno pelata, kun ensimmäisen kerran
 näöntutkimuksessa otettiin huomioon lajini!”
Juha-Matti “Juhis” Vuorinen, Golf Pro

Rauman kentän klubitalolla on lainattavissa erilaisia golf-aurinkolaseja kokeiluun

“Kun valitsen golfarille kehystä, otan avaran näkökentän tarpeen huomioon monella tapaa” sanoo Salla Puumalainen. Laajasta mallistostamme löytyy näköasiantuntijan avulla jokaiselle sopiva ja miellyttävä kehys.

“Oikealla linssin asennuksella kehykseen saatiin luotua olo, ettei laseja ole edes päässä. En näe linssien ohi, vaan silmiä kääntämällä joka kohdata näkee yhtä hyvin.”
Juhis Vuorinen

Linssiä valitessa suosittelemme tavallista laajempia näköalueita. Moniteholinssitkin sopivat kentälle, kun ne on oikein valittu ja tehty. “Kannattaa myös harkita vain pelaamiseen tarkoitettuja silmälaseja, ja niihin yleislinssiä paremmin lajin huomioon ottavat näköalueet” suosittelee Tuulia Nurmi. Golflinsseissä esimerkiksi lukualue ei tule tielle palloa lyödessä, joten pelaaminen on huomattavasti mukavampaa ja vaivattomampaa.

Kentällähän paistaa aina aurinko! Ja vaikkei paistaisikaan, häikäisyiltä on hyvä suojautua, puhumattakaan kontrastien parantamisesta linsseillä. Nämä molemmat osaamme hoitaa, jotta golf sujuisi paremmin. Linssin väri siis kannattaa aina valita näköasiantuntijan kanssa, koska värejä on huima valikoima. 

“Golfaurinkolasit tarkentavat vihreän eri sävyjä, joka tekee ennen kaikkea griinien lukemisesta helpompaa, eli kallistukset erottuvat paremmin.”
Juhis Vuorinen

Voit myös kokeilla erilaisia golfiin tarkoitettuja linssivärejä Rauman kentän klubitalolla olevasta kaapistamme. Kaapin avaimen saa tiskiltä pyytämällä, eikä kokeilu maksa mitään. Esimerkiksi harjoittelualueilla on mainio kokeilla vaikka muutamaakin eri väriä.

Olemme tehneet pitkään yhteistyöta Rauma Golfin kanssa, joten meillä on näkemystä golfnäkemisestä. Rauman kentän harjoittelualueella on tekemämme leikkimielinen näkötesti, jossa voi arvioida omaa näköään, ja löytyy kentältä meidän oma väylämmekin, numero 16. ”Siellä minua paremmin pelaamalla voit voittaa tuotteitamme” nauraa Pekka Palmu.

Meiltä saa monia juuri golfiin sopivia tuotteita, esimerkiksi suomalaisen Piilosetin ProGolf-yksiteho- ja moniteholinssit. Ne saa niin kirkkaina kuin ProGolf-sävylläkin. Kun yhdistää oikeat tuotteet golf-näöntutkimukseemme ja ammattitaidolla valittuun kehykseen, tulos on paras mahdollinen. “Melkein voisimme antaa tasoituksenlasku-takuun!” Pekka lupailee. 

Elina ja Juhis Palmun liiketilan edessä

Tervetuloa Silmäoptikot Palmulle, me huolehdimme golfnäöstäsi, toivottaa Elina.

Liittyvät kategoriat Näkeminen
Liittyvät avainsanat golf