Hajataittoisuus (astigmatismi, hajataitto)

Hajataittoisuus on hyvin yleinen taittovirhe ja taipumus siihen voi olla perinnöllistä. Hajataittoisuus tarkoittaa sitä, ettei silmä ole kaikilta osiltaan symmetrisen muotoinen. Tällöin kuva ikään kuin hajoaa ja näkö on epätarkka tai sumea.

Hajataittoisuus sanana sekoitetaan usein karsastukseen, mutta ne ovat kuitenkin eri asia. Hajataittoisuus on taittovirhe ja karsastus on kahden silmän välinen asentovirhe.

Hajataittoisuuden oireet ja korjaus

Tyypillinen oire hajataittoisuudesta on varjokuva, eli esimerkiksi tekstiriviä katsoessa terävästi piirtyvän kirjaimen takana näkyy varjo.  Toinen yleinen oire on silmien väsyminen, koska silmän tarkennusjärjestelmä yrittää tarkentaa kuvaa siinä kuitenkaan onnistumatta.

Hajataittoista silmää autetaan hiomalla silmälasilinssiin sylinterimäinen korjaus.  Suuret hajataittoisuudet lisäävät linssin reuna-alueiden vääristymiä, joten hajataittoisuutta korjattaessa on hyvä panostaa linssin materiaalin ja optiikan laatuun.

Miksi Silmäoptikot Palmulle?

Meillä on vahva ammattitaito ja pitkä kokemus erilaisista näkemiseen liittyvien pulmien ratkaisusta. Laitteemme edustavat uusinta tekniikkaa ja tarjoamme asiakkaillemme vain alan parhaita tuotteita.

Varaamme perusteelliseen näöntutkimukseen aina 45 minuuttia, jotta voimme perehtyä kunkin asiakkaan näköasioihin rauhassa. Tarvittaessa käytämme diagnostisia lääkkeitä lopputuloksen varmistamiseksi.

Huolellisesti ja tarkkaan määritetty hajataittoisuus, sekä sen korjaaminen laadukkaan optiikan avulla takaavat parhaan lopputuloksen. Tästä syystä meillä on paljon tyytyväisiä asiakkaita, jotka nauttivat jälleen tarkasta ja vaivattomasta näkemisestä. 

Mikäli jokin näkemiseen liittyvä asia askarruttaa sinua, voit soittaa meille 02 837 86000, tai tulla käymään liikkeessämme Kuninkaankatu 10, Rauma. Tästä voit varata ajan näöntutkimukseen!

Liittyvät kategoriat Näkeminen