Kahdesta asiasta Pekka Palmu ei tingi: paikallisuudesta ja asiantuntijuudesta

Kirjoittaja Lauri Tuomola

Pekka Palmu on toiminut pitkään Raumalla yrittäjänä. Silmäoptikot Palmu tunnetaan loistavista valikoimistaan ja asiantuntevasta palvelusta.

Raumalta saa optikkopalveluja seitsemästä eri paikasta, mutta vain yksi on aidosti paikallinen.

-Yksi vahvuuksistamme on, että tiedämme yli 35 vuoden kokemuksella mitä raumalaiset haluavat. Se on tärkeää, kun esimerkiksi valitaan mallistoa. Meillä se tapahtuu paikallisesti, Pekka Palmu Silmäoptikot Palmulta toteaa.

Paikallisella optikkoliikkeelle mennyt vuosi on ollut menestyksen aikaa. Liiketoiminta rullaa mukavasti ja ulkopuolelta on tullut useita tunnustuksia mainiosti hoidetusta työstä.

Pelkällä paikallisuudella menestystä ei tehdä, vaan kaikki kilpailutekijät tulee olla kohdallaan.

Asiakkaiden ei pidä tulla meille pelkästään raumalaisuuden takia. Paikallisuus on plussaa, kun kaikki muut tärkeät asiat kuten hyvä palvelu, hyvät valikoimat ja henkilökunnan asiantuntemus ovat kunnossa

-Asiakkaiden ei pidä tulla meille pelkästään raumalaisuuden takia. Paikallisuus on plussaa, kun kaikki muut tärkeät asiat kuten hyvä palvelu, hyvät valikoimat ja henkilökunnan asiantuntemus ovat kunnossa, Pekka Palmu linjaa.

Hän korostaa useaan otteeseen asiantuntijuuden ja uusinta teknologiaa olevien laitteiden merkitystä. Kuten optikoiden täydennyskoulutusrekisteristä käy ilmi, kokenut raumalaisyrittäjä on pitänyt esimerkillisesti huolta asiantuntijuudestaan.

-Olen aina pitänyt koulutusta ja hyviä laitteita yhtenä tärkeimmistä kilpailutekijöistämme. Esimerkiksi viime vuonna hankimme uuden hiomalaitteiston, joita on koko Suomessa vain muutama. Nyt pystymme toimittamaan asiakkaalle silmälasit parissa tunnissa.

Palmu sanoo haluavansa tuoda jatkuvasti liiketoimintaan uusia asioita, joiden avulla raumalaisia voidaan palvella entistä paremmin.

-Yhtenä esimerkkinä mainittakoon, että myös kuivasilmäisyyteen on tulossa uusi laite ja siihen kouluttautuminen on juuri nyt ajankohtaista, Pekka Palmu kertoo.

Hyvin hoidettu optikkoliike on huomattu myös sen ulkopuolella. Toukokuussa 2016 Pekka Palmu sai harvinaisen ja suuren kunnianosoituksen, kun hänelle myönnettiin Suomen Yrittäjäristin Suurristi.

Palmu valittiin viime vuonna myös Suomen Yrittäjien kaupan valiokunnan puheenjohtajaksi. Lisäksi Rakastunut Raumaan -kauppiaat palkitsivat Palmun.

Mainittakoon myös, että Pekka Palmu toimii Näe ry:n puheenjohtajana ja Rauman Yrittäjien hallituksessa hän ehti toimimaan 19 vuotta.

-Jääkiekossakin pelaajat arvostavat eniten palkintoja, jotka tulevat toisilta pelaajilta. Niin se on yrittäjälläkin. Mieltä lämmittää, kun tunnustus tulee toisilta yrittäjiltä, Pekka Palmu muotoilee.