Olympiauimarin näkö kuntoon Palmulla

Optometristimme Pekka vietti vapaa-aikaa kotonaan televisiota katsellen.Sieltä alkoi olympiauimari Matti Mattsonin haastattelu, ja Pekka terästäytyi. Hän näki jotakin ammatillisesti kiinnostavaa, ja lähti viemään asiaa eteenpäin.

Uimari Matti Mattsson promokuva. Kuva: Tomi Glad / Glad Media Oy

Matti saapui näöntutkimukseen allastreenien jälkeen kotiseuransa Porin uimaseuran hallista. Matkaan vierähti alle kolme varttia, joka riitti mukavasti palautteluun. Hän on käyttänyt silmälaseja viitisen vuotta, mutta vaikka Pekka oli huomannut hänen ison piilokarsastuksensa jo television kautta, sitä ei oltu tutkittu koskaan ennen. “Meillä silmien yhteistoiminta ja sen puutteet, eli piilokarsastukset tutkitaan ihan jokaiselta tutkittavalta asiakkaalta” Pekka lupaa Matin nyökytellessä vieressä.

“Nyt karsastusta on helpotettu laseilla ja mun vasen silmä on paljon rauhallisempi ja levollisempi eikä enää ”seilaa” niin paljon. Mahtava fiilis!”

Näön huolellinen tutkiminen monelta kantilta on siis todella tärkeää, ja meillä Silmäoptikot Palmulla se on itsestäänselvyys. Toinen tärkeä asia linssien ohella silmälaseissa on tietysti kehys.

Oakleyn sporttiset silmälasit

“Hyvin istuvat silmälasit on mulle tosi tärkeä juttu. Varsinkaan urheillessa lasit ei voi keikkua nenällä ihan miten sattuu vaan niiden pitää oikeesti istua hyvin!”

Salla, kehyseksperttimme, huomautti heti, että urheilija tarvitsee välttämättä ainakin kahdet lasit; treeniin omat ja toiset vapaa-aikaan. Näin urheilulaseissa voidaan panostaa hengittävyyteen ja paikallaan pysyvyyteen, ja toiset kehykset taas voivat olla muulla tapaa edustavat.

Näillä lasella silmät pysyvät rauhallisina

“Urheillessa mä luotan sporttisiin Oakleyn laseihin, ne pysyy älyttömän hyvin paikallaan. Vapaa-ajalla tykkään käyttää tyylikkäämpiä David Beckhamin laseja, ne sopivat loistavasti niin arkeen kuin juhlavampaankin menoon.”

Optometristi Tuulian kanssa Matti sovitteli urheilijalle sopivia yölinssejä. Niitä käytetään siis yöllä, jonka aikana ne hellävaraisesti muokkaavat silmän sarveiskalvoa niin, että näkö on hyvä päivällä ilman muuta korjausta. 

Kun Matti saapui hakemaan lasejaan parin viikon päästä tutkimuksesta, oli häntä vastassa yrittäjä-optometristimme Elina. Kehykset muotoiltiin sopiviksi ja tunnusteltiin ensituntemukset uusiin voimakkuuksiin. “Kun linsseissä on nyt ensimmäistä kertaa piilokarsastusta auttavaa prismakorjausta, silmälaseihin totuttelu voi kestää vähän kauemmin. Parissa viikossa niiden kanssa kuitenkin pitää olla sinut” muistutti Elina. Jos sen jälkeen jotakin harmia on, niin pitää ehdottomasti ottaa meihin yhteyttä. Selvitellään sitten missä ongelma on, ja ratkaistaan se. 

Matilla ongelmia ei ole ollut, kuten ei yleisesti ottaen muillakaan. Hän jatkaa kauhomista, nyt mukavammalla näöllä, kohti ensin Pariisin ja sitten Los Angelesin olympialaisia!

Elina sovittaa Matille David Beckham Eyewear -malliston kehystä