Palmulla katse tulevaisuuteen

Silmäoptikot Palmun perusti Pekka Palmu vuonna 1981 Vanhaan Raumaan, Kuninkaankadulle. Koko historian ajan tärkeimpänä ohjenuorana yrityksellä on ollut asiakkaiden näöstä huolehtiminen paikallisesti ja itsenäisesti toimien. Tämä työ on Pekalle tärkeä elämäntehtävä. Silmäoptikot Palmu on myös perustajajäsen yksityisten optikkoliikkeiden Näköasiantuntijat-verkostossa. 

Vuoden vaihteessa yrityksen omistuspohja muuttuu, ja joukkoon tulee raumalaisille uusi kasvo. Vastuun yrityksestä ottaa kokenut optisen alan asiantuntija Elina Paturi os. Simula. Elina on syntyjään Eurajoelta, nuoruudessaan viettänyt paljon aikaa äitinsä kotipaikkakunnalla Raumalla, ja nyt hän asuu Euran Turajärvellä.  Hän on valmistunut optometristiksi vuonna 2009, ja työskennellyt toisessa Näköasiantuntijaliikkeessä n. 13 vuotta vastuualueenaan mm. diabeetikkojen silmänpohjatutkimukset. Näin ollen Silmäoptikot Palmu, ja sen tapa toimia on hänelle tuttua.  

Elina oli kiinnostunut optometrian lisäksi yrittäjyydestä, ja arveli Pekan taas lähitulevaisuudessa tahtovan elämäänsä muuta sisältöä yrittämisen tilalle. Palmu oli tuttu liike, ja sen arvot ja filosofia sopivat Elinan omiin. Niinpä hän otti yhteyttä Pekkaan, ja he lähtivät miettimään kaikille parasta reittiä tulevaisuuteen.   

Elinalle optikkoliiketyössä mielekkäintä on asiakaspalvelu, ja hän nauttii siitä, kun saa asiakkaan näkemisen ongelman ratkaistua. Hän asuu sukunsa vanhassa puutalossa ja nauttii puutarhanhoidosta, joten Palmun asiakkaat ja Spärri pihoineen saavat ansaitsemaansa arvostusta jatkossakin. Pekka Palmu on enemmän kuin tyytyväinen, kun sai innostuneen ja luotettavan jatkajan työlleen.

Silmäoptikot Palmun omistajina tulee olemaan upea joukko näköasiantuntijoita. Päävastuun kantavan Elinan lisäksi osaomistajana jatkaa Pekka. Hän palvelee asiakkaita liikkeessä ja pitää vastaanottoa huolehtien edelleen raumalaisten näöstä. Omistajiin kuuluvat myös optometristit Taina ja Pasi Hiukka, jotka pyörittävät Näköasiantuntijat-verkostoon kuuluvaa optikkoliike Brilletiä Rovaniemellä.  

Silmäoptikot Palmun toiminta jatkuu entiseen tapaan tutun henkilökunnan voimin. Tulevaisuus uuden yrittäjän ja omistajien, ja toisaalta Pekan kokemuksen pohjalta on varmasti kirkas, ja tällä porukalla Silmäoptikot Palmun toimintaa on hienoa kehittää entisestään. 

  • Näöstäsi huolehtii Silmäoptikot Palmu, jo vuodesta 1981 
Liittyvät kategoriat Ajankohtaista Henkilökunta