Prismalinsseillä tarkkuutta ja syvyyttä näkemiseen – Eppu Salmisen tarina

Eppu Salminen näytteli kesällä 2022 Rauman kesäteatterissa Dingo-musikaalissa mm. manageri Lasse Norresta. Norreksen silmälasit vahvuuksilla hankittiin Silmäoptikot Palmulta. Kuva: Henna Junnila / Rauman teatteri

Näyttelijä Eppu Salminen oli kesällä 2022 mukana Rauman kesäteatterin Dingo-musikaalissa. Yksi hänen roolihahmoistaan oli manageri Lasse Norres, jonka tavaramerkkinä oli tietynlaiset silmälasit. Usein näyttelijä saa hahmonsa silmälasit pelkillä nollalinsseillä, mutta Salminen satsasi sen verran omaa rahaa, että sai lasit vahvuuksilla, koska siviilissäkin niitä tarvitsee.

 – Silmäoptikot Palmu on Rauman teatterin pitkäaikainen yhteistyökumppani, joten menin sinne näöntutkimukseen linssejä varten. Olin juuri vuotta aiemmin käynyt viimeksi näöntarkastuksessa, mutta Palmun tutkimus oli kyllä perusteellisempi kuin missään muualla, Salminen selvittää.

 Optometristi Pekka Palmun vastaanotolla Salmiselta löytyikin sekä piilokarsastusta että erityistä valoherkkyyttä, joita ei aiemmin ollut huomattu. 

 Nyt 56-vuotias Salminen sai ensimmäiset lasinsa noin kymmenen vuotta sitten.

 – Kaverit olivat jo ihmetelleet, että enkö vieläkään tarvitse silmälaseja. Kerran futismatsissa sitten testasin huvikseni kaverin laseja, ja tajusin, että taidan sittenkin tarvita, Salminen nauraa.

 Salmisen uusissa “Lasse Norres -laseissa”, joiksi hän Palmulta hankittuja lasejaan kutsuu, on nyt siis erityiset prismalinssit, jotka helpottavat silmän lihasten yhteistoimintaa ja korjaavat siten piilokarsastusta. 

 – Näen näillä laseilla jotenkin syvemmin, kolmiulotteisemmin. Myös tarkkuus on kokonaisvaltaisempi, ihan kuin normitelkkarikuvasta olisi siirtynyt HD-kuvatarkkuuteen.

Silmien valoherkkyyskin vähenee lasien kanssa, sillä niissä on ominaisuus, joka suodattaa haitallista siniviolettia valoa. Lisäksi linssit ovat heijastamattomat ja suodattavat UV-säteilyn kokonaan.

 Salminen tykästyi tarkempaan näkemiseen niin paljon, että hankki samoilla vahvuuksilla itselleen myös aurinkolasit. Ne ovatkin hänellä todella aktiivisessa käytössä.

 – Erityisesti autolla ajaessa käytän aina joko “Norreksia” tai aurinkolaseja vahvuuksilla.

Kuva: Henna Junnila / Rauman teatteri

 Ammattitaito ja palvelu kohdallaan

 Salmiseen teki vaikutuksen eritoten Palmun ammattitaitoinen ja lämminhenkinen palvelu sekä viehättävä miljöö.

”Ero ketjuliikkeisiin on huomattava.”

– Eppu Salminen

 – Palmun vankkaa ammattitaitoa oli kaiken kaikkiaan ilo seurata. Heidän tyylinsä hoitaa asiat on paljon persoonallisempi ja mukavampi, ja ero ketjuliikkeisiin on huomattava.

Asiointi Vanhan Rauman sydämessä sijaitsevassa kauniissa liikkeessä oli Salmiselle kokonaisuutena mukava kokemus. Tilataide, hauskat patsaat ja ikkunoista kurkistelu jäivät liikkeestä mieleen.

– Vanhan Rauman upea miljöö oli minulle muutenkin uusi tuttavuus, oli hienoa saada viettää kesä näissä maisemissa.

 – Voin täysin rehellisesti sanoa, että Palmulta hankitut lasit ovat selvästi parhaat, mitä minulla on koskaan ollut. Tekivät kyllä melkoisen taikatempun. Tieni vie takuulla sinne vielä uudelleenkin, vaikka matkaa tuleekin, Salminen vakuuttaa.

Liittyvät kategoriat Lajittelematon Näkeminen